środa, 17 kwietnia 2013

~ 61.

 ~. cynamonowy pudding ryżowy z gorącym musem jabłkowym i jogurtem naturalnym .~


Czy zostaje Wam ryż po obiedzie? Jak tak to zawsze można go jakoś spożytkować. 
Wybór jest ogromny, na mleku, zapiekany, omlet, placki albo tak jak ja pudding.

A teraz pędzę na spotkanie z doradcą zawodowym, ciekawie...

24 komentarze:

  1. No, zrobienie z takiego ryżu puddingu to chyba najlepszy sposób na jego spożytkowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to zrobić? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie: 1/2 torebki ugotowanego ryżu, cynamon, opcjonalnie cukier, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody.
      Ryż zalać wodą i troszkę rozbełtać go widelcem. Gdy wchłonie wodę, dodać mleko, cukier i cynamon i gotować do odparowania płynu. Następnie ryż przełożyć do miseczki, odczekać chwilę, aby ostygnął i włożyć do lodówki. Rano wyłożyć na talerzyk i podawać z ulubionymi dodatkami. :)

      Usuń
  3. Z doradcą zawodowym? Ciekawa jestem, co Ci doradzi:))

    Pudding ryżowy... rozgrzewająca słodycz.

    OdpowiedzUsuń
  4. Cynamon i mus jabłkowy, toż to musiało być coś wspaniałego! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja, sprytnie, jak planuję ryż na obiad, zawsze gotuję więcej. czeka na mnie na śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. U mnie ryż nigdy nie przeżywa do rana, bo mój pies też lubi ;P

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniaam! Pochwal sie co ci doradzil :>

    OdpowiedzUsuń
  8. Piona, też dziś jadłam ryżowy pudding :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Puddingi są tak kojąco pyszne.
    Podoba mi się ten Twój :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Zostaje i zazwyczaj ląduje na następny dzień w mleku na śniadanie :D
    Cudowny ten pudding! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. wow , ja uwielbiam takie puddingi ,zawsze koajrzą mi się z babcią ,bo ona robi najlepszy ;) pyszne śniadanie <3 cynamonowe !!

    OdpowiedzUsuń
  12. ten mus wygląda obłędnie <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Muszę zrobić pudding <3 Kremowy i delikatny, ale musiało być pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  14. czasem coś zostanie, choć staram się go dobrze wymierzać:D


    a ten pudding -niebo:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Wyobrażam sobie zapach kuchni wypełniającej się cudownym zapachem cynamonu przy przygotowywaniu tego śniadania... Marzenie! :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Lubię takie pozostałości :)

    OdpowiedzUsuń
  17. O rany ale to musiało być obłędne *.*

    OdpowiedzUsuń
  18. wyglada jak szarlotka ;p (no takie było moje pierwsze skojarzenie jak go zobaczyłam ;p) lubie takie puddingi ;]

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu jesteś :)