sobota, 2 marca 2013

~ 42.

jajecznica z awokado i szczypiorkiem, kajzerka z awokado, serem żółtym, łososiem wędzonym i kiełkami rzodkiewki/ sałatą, polędwicą, ogórkiem i kiełkami, zielona herbata


Pierwsze podejście do awokado. Bardzo mi posmakowało i chciałabym spróbować w innej odsłonie. Co polecacie zrobić z resztą?:)

35 komentarzy:

  1. Zdjęcia pełne słońca! A co do awokado, też polecam krem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Omamo, co za genialne zdjęcia, takie wiosenne i radosne! Twoje śniadanie również pełne kolorów i przepyszne!
    Ja jeszcze awokado nie próbowałam i jakoś mi się do tego nie spieszy.

    OdpowiedzUsuń
  3. ja awokado lubię tylko w jajecznicy i w kakaowym kremie, w plackach mi nie smakowało, więc do owsianki nawet nie miałam odwagi go dodać^^
    cudowne te kanapki;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Drugą kanapeczkę porywam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. toż to królewskie śniadanko !!!

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam jajecznicę z awokado :) ja, gdy zostaje mi druga połowa awokado ze śniadania, to zazwyczaj dodaję do sałatki na kolacje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja uwielbiam koktajl z awokado, kakao i miodem na mleku :D Pychotka :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja awokado bardzo nie lubię, ale kwestia gustu. :)
    Wszystko inne niż awokado i łosoś wędzony pycha. :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Drugą połowę możesz wykorzystać na dip czy guacamole, albo zrobić czekoladowe smarowidło :)
    pyszne śniadanko <3

    OdpowiedzUsuń
  10. O jaaaaaa, ale wypasione śniadanie! :)))

    OdpowiedzUsuń
  11. W jajecznicy awokado nie próbowałam, ale robiłam pasty do kanapek :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pysznie wygląda, ja niestety za awokado nie przepadam, ale może krem czekoladowy? :)

    OdpowiedzUsuń
  13. jajecznica w nowej odsłonie :) Z awokado polecam zrobić krem czekoladowy (rewelacja), guacamole lub masło czosnkowe na kanapki (wymieszać awokado z odrobiną soku z cytryny, solą i ząbkiem czosnku) :)

    OdpowiedzUsuń
  14. uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam takie bułki :D

    OdpowiedzUsuń
  15. U kolejnej osoby zapachniało wiosną na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  16. ja zdecydowanie nie polecam wszelkich kakaowych wymysłów z awokado, moim zdaniem zabijają jego unikalny smak. za to koktajl z awokado i np. jabłka to już coś innego. (; a na wytrawnie szczerze mogę ci polecić guacamole (ja robię najczęściej z awokado, pomidorów koktajlowych, czerwonej papryki, startego czosnku i soku z limonki i doprawiam solą i pieprzem albo chilli i ewentualnie posypuję jeszcze posiekaną natką pietruszki) albo zwykłą pastę zrobioną z awokado, startego czosnku, soku z cytryny i odrobiny soli. świetnie smakuje na kanapkach z rukolą, natką pietruszki albo nawet serem żółtym.

    OdpowiedzUsuń
  17. pyszny zdrowy i pożywny pomysł na początek dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Mi nie posmakowało kiedyś awokado.. hm.. sama nie wiem, może było zepsute ?
    No ale taką jajecznicę na pewno bym zjadła !

    OdpowiedzUsuń
  19. jak awokado to krem kakaowy! :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Na wytrawnie to polecam klasykę- guacamole. Ja lubię też chłodnik z awokado, zupę krem z awokado. Najczęściej, z czystego lenistwa, jem je po prostu na kanapkach, czasem z innymi warzywami, czasem z hummusem, czy z twarogiem i miodem, serem żółtym... musisz znaleźć swoje ulubione. A na słodko idealnie pasuje do koktajli, np z bananem. Nadaje niepowtarzalnego smaku i konsystencji :)
    Kurcze, chce mi się kiełków i wczoraj zapomniałam kupić, żeby sobie wyhodować

    OdpowiedzUsuń
  21. oooooo, nie jadłam awokado z jajecznicą;)

    OdpowiedzUsuń
  22. U mnie kiełki ostatnio ciągle znajdują się na kanapkach :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Szczerze to awokado lubię pod każdą postacią :) Polecam z jajkiem sadzonym i gorzką czekoladą, albo taki krem kakaowy :) Pycha! ;)

    OdpowiedzUsuń
  24. ja najbardziej awokado lubię w formie pasty na słono, ale to indywidualna kwestia. polecam poeksperymentować. ;)

    OdpowiedzUsuń
  25. GUACAMOLE <3 uwielbiam je :)
    Zabrakło dzisiaj 'cukrowej posypki' :P

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że tu jesteś :)